Interview inspecteur

Logo_Brusche_stacked_diap

COLLEGA’S AAN
HET WOORD

Collega’s Jochem en Kevin aan het woord

De inspecties volledig naar eigen inzicht ontwikkelen en inrichten, dat is de kans die inspecteurs Jochem en Kevin gekregen hebben. Zo bestaat elke werkweek uit een mooie variatie van binnen- en buitenwerkzaamheden.

Jochem, inmiddels 10 jaar werkzaam binnen Brusche, is destijds als inlener begonnen. Dat Brusche kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, had Jochem al snel door. Mede daarom hoefde hij niet lang na te denken toen hem aangeboden werd vast in dienst te komen. Begonnen als leidinggevend monteur, een mooie stap gemaakt naar calculator en uiteindelijk doorgegroeid naar inspecteur. “Maar uitgeleerd ben ik nog lang niet, er zijn genoeg mogelijkheden voor het volgen van opleidingen”, aldus Jochem.

Zijn collega-inspecteur Kevin werkt inmiddels 1,5 jaar bij Brusche: “Via een collega kreeg ik te horen dat er een functie vrijkwam binnen Brusche en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Inmiddels hebben Jochem en ik samen veel vrijheid gekregen om dingen op onze eigen manier uit te werken. Zo hebben we onlangs veel gedigitaliseerd op het gebied van rapportages maken, zodat we op locatie al veel kunnen uitwerken.”

Brusche-meettechniek-097

Samen groeien

Dat beide heren ambitie hebben door te blijven groeien, wordt al snel duidelijk. Kevin: “Momenteel bezitten we, op één certificering na, alle SCIOS Scope certificeringen om alles te kunnen keuren op elektrotechnisch gebied.” Jochem vult hem aan: “Wij voeren SCIOS Scope 8, 9, 10 en 12 uit. Daarnaast voeren wij ook netanalyses en inspecties op het gebied van NEN3140 en thermografie uit. Thermografische inspecties gaan bijvoorbeeld veel verder dan alleen het maken van een warmtebeeld, daarom hebben we een opleiding gevolgd en zijn we LEVEL 1 gecertificeerd. In de toekomst willen wij onszelf blijven ontwikkelen door onder andere SCIOS Scope 11 gecertificeerd te worden. Dan kunnen wij écht alles op elektrotechnisch gebied keuren. Maar ook nu zijn we al een van de weinige bedrijven in Oost-Nederland met zoveel SCIOS Scope certificeringen.”

Alle vrijheid die een inspecteur zich kan wensen

Dat ze veel verantwoordelijkheid aangeboden krijgen, staat voor Kevin als een paal boven water: “Jochem en ik zijn samen verantwoordelijk voor de afdeling, hierdoor krijgen we veel mogelijkheden om de afdeling verder te ontwikkelen. Eigenlijk zijn we verantwoordelijk voor het gehele traject: eerst het opstellen van de offerte en het inspectieplan, vervolgens voeren we het uit en daarna is het tijd voor het calculeren van en controle op de uitvoering van de herstelwerkzaamheden.” Jochem: “Eigenlijk krijgen we alle vrijheid die je kan wensen als inspecteur, zelfs de planning mogen wij zelf maken.”

Wil jij ook graag veel vrijheid en als inspecteur aan de slag? Of heb je veel ervaring in de elektrotechniek en wil je graag doorgroeien? Wij leiden je graag op! Neem contact met ons op of klik voor meer informatie op onderstaande knop.